Imatge aleatoria de capçalera

divendres, 12 de desembre del 2008

Nexus Reign (ambientació general)

De mica en mica vaig madurant la idea d’adaptar Rifts a una ambientació de fantasia medieval post-apocalíptica -el nom provisional (o definitiu si no en surt cap altre) serà Nexus Reign- per dirigir-la amb el sistema ORE de Reign. A continuació faig un resum del què tinc pensat com a marc de l’ambientació. En definitiva, es tracta de copsar l’essència del Rifts, però mantenint l’esperit de fantasia medieval.

En algun moment de la Terra del futur, després de l’Edat d’Or de la humitat, curulla de pau i avançaments tecnològics, la superfície del planeta fou arrasada pel retorn de la màgia i l’Adveniment dels Rifts. Les ciutats caigueren, les civilitzacions es col·lapsaren, bilions de persones moriren, i arreu del planeta s’obriren portals cap a milers de mons alienígenes.

La història de Nexus Reign s’inicia uns 2.000 anys més tard. La Humanitat s’ha recuperat d’una nova edat de pedra. Els antics coneixement i avançaments tecnològics i científics s’han perdut, però gràcies a l’accés de la màgia, la societat s’ha pogut desenvolupar, per finalment resituar-se en el món. Només que aquest món – El Regne dels Nexus – és tant estrany com qualsevol altre planeta alienígena. Remodelat per les energies dimensionals, habitat per éssers extraterrestres i modificat per la màgia dels Rifts, la humanitat ha d’aprendre a adaptar-se en aquest nou món canviant.

Els Rifts són estrips en teixit de l’espai i el temps. Es troben al llarg de línies de força – línies naturals d’energia mística. On dues o més línies de força s’entrecreuen, es pot formar un Rifts (o pot ser obert) per crear un portal dimensional cap a qualsevol lloc o època. Obrir un Rift permet als personatges viatjar des d’una punta a una altra del planeta en un instant, i més enllà, cap a un nombre infinit d’altres mons i dimensions. Només que aquestes capacitats únicament estan disponibles a determinats mags (Els Caminants de la Força).

El problema rau que centenars, potser milers, d’éssers alienígenes, demoníacs, màgics i/o superhumans han usat els Rifts per arribar a la Terra. Ara, Criatures meravelloses o monstruoses cohabiten amb els humans i sovint competeixen per la dominació de la terra i la seva gent.

El Regne dels Nexus ha esdevingut un lloc de contradiccions i possibilitats infinites. Éssers extraterrestres i sobrenaturals poblen el planeta. Antics déus, vampirs, fades, dracs, i monstruositats alienígenes coexisteixen amb humans i viatgers dimensionals. Criatures de mite i llegenda, dimonis i àliens el visiten regularment. Algunes, fins i tot usen la màgia per incrementar els seus ja formidables poders, mentre els humans fan pinya usant la màgia, armes rúniques i noves tècniques de forja o de lluita en una batalla continua per la supervivència.
Més enllà de la Terra de Rifts hi ha l’infinit Megavers – mons sense fi, accessibles a través dels Rifts dimensionals!


Algunes de les faccions més importants al Regne dels Nexus són:

La Coalició: Imperi altament militaritzat i supremacista humà. Rebutja la màgia en totes les seves facetes. Compta amb les millors forges de armes i armadures del Regne dels Nexus. Té una forta política expansionista, tot i que la seva gent es tanca en enormes fortaleses envoltades de barris sencers de barraques de nouvinguts que busquen ser acceptats dins la seguretat dels seus murs.

Tolkeen: Ciutat-Estat de mags-guerrers. Molts dels seus mags (Alquimistes) són capaços d’imbuir efectes màgics a objectes comuns o bé aprofitar les Línies de Força per incrementar els seus poders (Caminants de la Força). Lliuren una guerra freda contra la Coalició.

Lazlo: Ciutat-Estat governada “pels millors” en una mena de despotisme il•lustrat. Ha atret a artesants, mercaders, polítics i filòsofs, amb el seu lema que “tot esforç té una recompensa”.

Nova Lazlo: Ciutat-Estat escindida de Lazlo, amb uns objectius semblants que Lazlo però molt més idealitzats. És governada per un Senat escollit pel poble.

Freehold: Ciutat de Dracs. Ciutat eminentment comercial, a la seva fortalesa central només hi tenen accés els dracs i els seus esclaus.

Free Quebec: D’objectius i formes semblants que la Coalició, mantenen una relació tensa amb aquesta, donada que la primera els voldria incorporar a l’Imperi, però aquests es neguen a perdre la seva autonomia. Són els millors constructors d’armadures del Regne dels Nexus.

Federació de la Màgia: agrupació de petites regions autòmomes i ciutat-estats amb poc en comú entre elles, excepte la seva forta inclinació cap a la màgia. Moltes d’aquestes ciutats estan governades per dèspotes que abusen del seu poder màgic, i que organitzen grups de bandolers o corsaris “terrestres” per sobreviure a costa de l’Imperi de la Coalició.