Imatge aleatoria de capçalera

diumenge, 25 de gener del 2009

Free Quebec

En el llibre de món de la Coalició (Rifts Wb:11 Coalition War Campaign) se’ns mostra com la CS endega la seva “Creuada per la humanitat” en dos fronts. Un és el conegut conflicte entre aquesta superpotència militar i Tolkeen. Tanmateix, paral·lelament l’aleshores estat de la Coalició de Free Quebec s’ha escindit del macro-imperi, degut a una sèrie de desavinences “irreconciliables” amb Chi-town. És llavors quan Joseph Prosek, declara una guerra fraticida contra els seus “germans” del Canadà.

En aquests escenari s’emmarca Free Quebec Rifts World Book 22, per François DesRochers i Kevin Simbieda.

El WB 22 segueix l’estètica habitual de la companyia. Portada en rústica a color feta per en John Zeleznik (mostrant un Glitterboy clàssic enfrontant-se a un trio de Glitterboy killers en mig d’unes ruïnes), amb 192 pàgines encolades, i interior en blanc i negre a doble columna. L’edició aquí mostrada és de la segona impressió de juny de 2001.

El contingut del llibre (un dels més extensos de la sèrie de World Books), s’inicia amb una introducció al context històric i geopolític de la guerra.

Segueix amb una descripció de l’exèrcit de Free Quebec, fent especial èmfasi en les diferències entre aquest i el de la Coalició: Bàsicament FQ admet entre les seves files juicers i cyborgs de forma massiva i incorpora els famosos i temuts Glitterboys, mentre que rebutja qualsevol tropa mutant (ni Dog-Boys ni Psi-stalkers).

Passa després a descriure algunes de les noves OCC que incorpora l’exèrcit, especialment relacionades amb els Glitterboys, pedra angular del seu exèrcit; per donar pas a l’extens nou arsenal que incorpora (gràcies als tractes que han fet amb Triax).

Continua amb una descripció geogràfica i dels principals actors de Free Quebec, centrant-se en la ciutat d’Old Bones (una ciutat de ningú, descrita literalment com un creuament entre Casablanca, Dodge City i la cantina d’Star Wars) on abunden els rumors, l’espionatge, el comerç il·lícit, la violència gratuïta i la diversió.

Acaba el llibre amb algunes idees, escenaris i PNJ per dur a terme una campanya ambientada en la guerra.

Val a dir, que el llibre pràcticament només en centra en els primers estadis de la guerra, doncs deixa total llibertat per desenvolupar-la com el DJ cregui convenient, tot i que en tot el manual traspua la idea que Free Quebec és capaç d’aguantar la bursada militar de la Coalició. Per saber com s’acaba a la guerra caldrà llegir el Coalition Wars 6: Final Siege de la sèrie de Siege on Tolkeen.

El Bo: la ciutat d'Old Bones té molt de potencial aventurer, especialement si es vol fer una campanya d'espionatge o contra-espionatge. El molí de rumors i conspiracions té molt de suc per treure'n bones idees.
El lleig: Algú li ha de dir en Kevin Simbieda que amb un sol Glitterboy n'hi havia prou. Em sembla que va ser amb aquest manual que va començar la fama de power-creep del joc.
El dolent: Per ser un manual de món hi ha molt poca cosa geogràfica, demogràfica o geopolítica, centrant-se gairebé exclusivament en ma guerra contra la Coalició.