Imatge aleatoria de capçalera

divendres, 16 de gener del 2009

Tribal Wars (I)

Les Guerres Tribals (Tribal Wars) és un meta-aurgument de Rifts pensat per donar protagonisme a les principals races tribals de Nord Amèrica: els Simvans, els Psi-Stalkers i els Natius Americans. Si bé es poden fer servir PJ que no sigui d’aquestes races, es recomana que hi hagi en el grup algun component d’aquestes. Es pot formar tan un grup homogeni, o bé on hi hagi representades totes les tres tribus, de tal manera que aflorin les tensions de la guerra entre elles, i que els PJ hagin de superar les seves diferències per poder recuperar la pau.

Les fons d’informació que he fet servir per muntar les Tribals Wars han estat:

- Rifts Ultimate Edition.
- WB11: Coalition War Campaign
- WB15: Spirit West
- WB20: Rifts Canada
- WB23: Xiticix Invasion
- WB30: Rifts D-bees of North America
- Rifts Aftermath

Període temporal

La Tribal Wars té lloc durant els últims anys del Setge sobre Tolkeen, després del Sorcerer’s Revenge, quan els exèrcits de la Coalició han perdut la seva cohesió, i les diferents tribus campen sense gaire control pel territori. La guerra pot allargar-se fins la fi de la guerra, on els refugiats de Tolkeen podrien aportar un element distorcionador.

Mida del conflicte

Aquest conflicte mai pren l’estatus de guerra oberta, sinó que, amb l’exempció de batalles comptades, es desenvolupa en forma de petits encontres violents o guerra de guerrilles que no solen superar els 2000 efectius per bàndol, essent la norma d’1d10x100 soldats per tribu.

Rerefons

A Nord Amèrica, les tribus Simvans, Psi-Stalkers i d’Indis Americans han viscut en constant tensió i conflicte. Tanmateix, algunes d’elles col•laboren assíduament i la pau regne en les seves relacions –com per exemple la tribu Pony Tail amb els Simvans al NW-. L’exemple paradigmàtic que demostra que aquestes tribus poden col•laborar rau en la Tundra Ranger Cavalry (35% són Simvans, 20% Psi-Stalkers, aprox. 20% Native Americans). En ella, si bé els Simvan solen ser força intolerants vers les altres races, i els Psi-Stalkers als encanta provocar als Simvans, a l’hora de la veritat, es mantenen units contra els enemics comuns i per un bé major.

L’espurna de la Guerra

Tan irònic com pugui semblar l’origen del conflicte té lloc en les files de la Tundra Ranger Cavalry, si bé porta ja molt de temps gestant-se a causa del solapament de territoris entre les diferents races (vegeu plànol).

Uktena, en forma de Simvan, s’infiltra a les files de la Cavalry on liderant un escamot de Simvans ataca a un grup de Natius Americans realitzant un ritual. Quan la resta de la companyia formada per NA i Psi-Stalkers aliats se n’adonen es dissolt la companyia i comencen les ostilitats.

Territoris dels Natius Americans solapats

(Vegeu plànol)

Per Psi-Stalkers

- Casper Preserve**
- Blackwall Preserve*
- Fort Dakota***
- The Central Preserve. No és zona de guerra.

Per Simvan:
- Blackwall Preserve*
- Casper Preserve**
- Comanche country (Lone Star)****

*Enemics: Siox/Cheyene de Casper, Simvan, Bodkill and Xiticix. Molt agressius I tradicionalistes.
** Enemics: Simvan and Psi-Stalkers Salvatges.
*** Lliuten contra els Xiticix. Provablement aliats amb els PS.
**** Aliats amb els PS.

Continuarà...o no.