Imatge aleatoria de capçalera

divendres, 1 de maig del 2009

Rifts: MercTown

Rifts: Merctown és un sourcebook que detalla la ciutat de New Paducah; una ciutat refundada per mercenaris i dedicada a ells. Escrit per en Pat Nowak i en Kevin Siembieda. En Pat és un ex-soldat fascinat pel món militar i dels mercenaris, a més d'un fan de Rifts. Aquesta combinació ha fet que escribis una sequela del sourcebook Rifts: Mercenaries. Tanmateix, el material que va escriure era tan nombròs que el Kevin va haver de dividir-lo i fer-ne una trilogia: MercTown, MercOps i Naruni Wave 2.

Físicament, el llibre és de 160 pàgines, en blanc i negre, portada rústica a color feta per en Mark Evans, representant un parell de caçarecompenses enfrontant-se a un caçarecompenses cyborg rival en els molls de MercTown.

Aquest es un manual esclusivament dedicat a descriure la ciutat de MercTown (àdhuc hi detallen les línies aeries que la comuniquen amb la resta de Nord-Amèrica).

Índex del manual

Els primers apartats es dediquen a descriure la história i la geografia de MercTown. Es tracta d'una ciutat portuaria fluvial que pasar a ser controlada per un grup de mercenaris. Ara és el centre del comerç mercenari de Nord-amèrica; incloent el comerç d'armes, vehicles i màgia dedicada a la guerra.


El manual fa un exhaustiu repàs a tota la ciutat, curulla de serveis dedica als mercenaris i la seva activitat: lleure, armes, contractes de caçarecompenses...


La ciutat té unes normes molt laxes, que deixen molta mà lliure als seus habitants i visitants. Tant de negoci i llibertinatge no passa desaparcebut en un món com el de Rifts, així que gran part de la ciutat es controlada per diverses faccions criminals: Black Market, Gremi de lladres, bandes de carrer, etc.

Finalment, el manual ens mostra tres exemples més de grups mercenaris amb els què els personatges poden interactuar.


Lo bo: MercTown potser es una de les ciutats més ben descrites de Rifts. El nivell de detall és molt elevat, amb moltíssims negocis descrits, per tot tipus de compres, vendes i oportunitats d'aventures.
Lo lleig: Com ja es costum a Palladium Books, les referències a altres llibres de la línia fan que sovint hom es pensi que està davant d'un venedor ambulant.
Lo dolent: Trobo que la ciutat es poc permeable, vull dir que els PNJ que mostren tots són massa misteriosos, poderosos i inaxesibles i les organitzacions criminals massa hemètiques.