Imatge aleatoria de capçalera

diumenge, 27 de setembre del 2009

La Nació Shemarriana

Les guerreres Shemarrianes foren introduïdes al Rifts Sourcebook One per lluitar contra els Splugorths, els Horune i els esclavistes en general. Rifts Sourcebook Shemarrian Nation, per Josh Sinsapaugh, expandeix la informació sobre aquestes amazones (cultura, secrets, armes...), i les situa en el context polític de Nord Amèrica.

Físicament el manual és en rústica, B/N -portada a color per Apollo Okamura- de 96 pàgines (Primera impressió d'abril de 2009).

Els primers capítols són dedicats a explicar declaració de sobirania Shemarriana (d'aquí el títol del SB) i la cultura i secrets d'aquestes amazones gegants.


Després ens detallen les diferents castes Shemarrianes: guerreres, mascles, mecàniques i descastades.


Seguidament hi ha un completa descripció de la tecnologia utilitzada per les Shemarrianes: armes de foc, armes blanques, muntures i robots espies.

Finalment es fa un repàs de la presència Shemarriana al món, i l'opinió que en tenen de les diferents potències de Nord Amèrica i Atlantis.

Com a bonus hi ha un seguit de taules d'encontres Shemarriana i de les terres salvatges de l'est.

El bo: Té tot el que ha de tenir un bon sourcebook: fluff (rerafons cultural, misteris, relacions i repercussions polítiques...) i crunch (armes, estadístiques, castes...). Matreviria a dir que és un SB rodó.

El lleig: trobo a faltar alguna referència als Republicans.

El dolent: Potser la metatrama és massa hermètica; les Shemarrianes conserven tant bé els seus secrets que no donen gairebé peu a interactuar-hi, a part de l'encontre ocasional o compartir lluita contra els Horune.


Nota: La manca d'informació en aquesta entrada respecte els continguts del manual és deliberat per tal de mantenir la sorpresa als jugadors.