Imatge aleatoria de capçalera

diumenge, 7 de març del 2010

Boleadora

Segons la Viquipèdia "una boleadora o bola (nom que va rebre fins el segle XIX) és un arma creada pels indígenes de la Patagònia i les Pampes i després adoptada i modificada pels gautxos al Con Sud.
 
Té entre dues i tres boles, pedres molt dures polides en forma esfèrica o rarament eriçades. El diàmetre de cadascuna de les boles sol ser d'uns 10 cm en les boleadoras de combat o de caça major."

Al RUE veiem, sota l'habilitat W.P. Targeting (pg. 328), que les boles tenen un abast efectiu de 9 metres i fan 2d4 SDC.

Al WB14 New West (pg. 79) es descriu la W.P. Bola on ens expliquen que l'arma pot entortolligar o embullar les cames per fer caure a la víctima. El mal és coherent amb el RUE. També es poden substituir els pesos per granades, o fins i tot Northen Gun n'ha creat unes que funcionen com una Neural Mace.

Al WB9 South Amercia 2 (pg. 129) la Gaucho OCC dóna la W.P. Bola, on diu que es tracta com l'Archery & Targeting. A més indica que els gauchos van equipats amb dues bolas d'energia: que en el moment de l'edició final devien caure del llibre, per què en lloc apareixen les seves estadístiques [s'assumeix que són boleadores amb mal MD].

La W.P. Bola del New West, no coincideix amb els bonificadors d'atac de la W.P. Archery, ni amb els de la W.P. Targeting.

Finalment, em d'anar al WB4 Africa (pg. 33) per veure com funcionen les regles d'embullar de les boles: hi ha un 70% de possibilitats de fer caure al terra a la víctima, que perdrà la iniciativa i una acció. A més caldran dues accions per desembullar-se.