Imatge aleatoria de capçalera

dijous, 14 de juliol del 2011

Explotar el dau de característiques

A la pàgina 281 del RUE hi trobem la regla on ens permet afegir 1D6 a la tirada d'una característica de 3D6, quan el resultat d'aquesta és de 16 o més. Però què passa quan creem un D-Bee o un monstre que no utilitza 3D6 a les seves característiques i/o que tenen bonificadors a aquestes?

En principi, com que el manual no especifica res, només les característiques que es generen a partir de 3D6 són susceptibles de ser "explotades" (Així és com anomenem al fet de poder incrementar-les amb un D6 extra quan aquestes igualen o superen el 16).

Tanmateix, com a regla casolana, també podem permetre explotar característiques no generades a partir de 3D6. Si ens fixem amb la proporció del número a obtenir (16) per explotar la característica i el valor màxim obtingut en 3D6 (18), podem establir una ratio que ens permet calcular els valors per explotar característiques generades a partir d'altres combinacions de daus:


A partir d'aquests valors, si una característica afegeix un bonificador a la tirada només cal desplaçar el valor per explotar-la amb la mateixa quantitat que aquest. Per exemple: si una característica es genera a partir de 2d6+3, el valor per explotar-la seria de 14+ (11+ per explotar 2D6 més 3 del valor del bonificador a la característica).

A part, si alguna característica es genera amb daus que no són D6, és fàcil calcular els valors per explotar-la a partir de l'explicació de la ratio entre valor màxim i valor d'explotació que hi ha més amunt.